BISKUT CIP COKLAT (MODIFIED)

Inilah resepi yg KC gunakan utk Biskut Hari Guru

BAHAN-BAHAN:
500g mentega
700g tepung gandum
93g gula perang
200g gula kastor
2 biji telur B
73g walnut (tumbuk)
180g kismis (tumbuk)
160g cip coklat
2 sudu teh serbuk penaik
2 sudu teh esen vanila
1 sudu teh emplex

CARA MEMBUATNYA:
1. Ayak tepung, serbuk penaik dan emplex. Gaulkan bersama kacang walnut, kismis dan cip coklat.
2. Pukul mentega, gula kastor dan gula perang hingga kembang & putih. Masukkan telur dan esen vanila, pukul sebati.
3. Satukan adunan basah & kering. Rehatkan 15 minit.
4. Bakar ikut saiz yg dikehendaki. Guna suhu 180'C selama 20 minit/ sehingga masak.


KAMARULCITIES

Comments

Popular posts from this blog

Testimoni pengguna Pati Delima Gulsan

Harga baru Vitagen bermula 1 September 2013

Anchor - pure butter