Kek Coklat tanpa Mentega (kegemaran Danish)

Bahan-bahannya:
2 biji telur
1 cawan minyak masak
1 cawan gula pasir
1 cawan gula perang

Bahan A:
1 sudu kecil vanila
1 1/2 cawan susu segar berperisa coklat
1/2 cawan air + 2 sudu kecil nescafe

Bahan B:
2 sudu kecil sodium bicarbonate
1 sudu kecil baking powder
1/2 cawan serbuk koko
2 cawan gandum

Ganache:
1/2 cawan koko Van Houten
1/2 cawan susu pekat
1 sudu besar minyak masak




Cara-cara:
1. Pukul telur hingga kembang.
2. Masukkan gula & pukul lagi.
3. Masukkan minyak masak.
4. Ayak semua bhn B & masukkan sikit demi sikit ke dalam telur tadi berselang seli dgn bhn A. Gaul sebati.
5. Bakar pd suhu 170' selama sejam/ hingga masak.
6. Topping.... masukkan semua bhn2 ke dlm periuk & panaskan sampai nampak sebati... taruk je atas kek yg dh sejuk td.


MYRESIPI.COM 27.2.2010

Comments

Popular posts from this blog

Testimoni pengguna Pati Delima Gulsan

Harga baru Vitagen bermula 1 September 2013

Anchor - pure butter